dilluns, 15 de febrer del 2010

cabòries lumíniques _EVOKE, Haque Design + Research

"cabòries lumíniques" és una secció del blog que pretén mostrar projectes directament relacionats amb la llum (artificial i natural). La selecció es basa en instal·lacions que per bo o per dolent m'han sorprès i han fet que la sorpresa derivés en reflexió. Il·lumineu-vos!

CL presenta... EVOKE

dsc_2291.jpg dsc_2530.jpg
Nom: Evoke
Autor: Haque Design + Research [ http://haque.co.uk ]
Lloc: York Minster Cathedral, England
Any: 2007

El concepte és senzill: a partir de les veus del públic es projecten sobre la catedral uns patrons de colors determinats segons la freqüència d'ona de cada veu.
El resultat és magnífic: un edifici marró, pesat i estàtic màgicament pren vida i es comunica amb els ciutadans. Les projeccions creen un vincle entre la catedral i les persones, ja que per molt aleatòries que semblin, les formes i colors corren per la façana seguint les direccions dels elements arquitectònics de l'edifici. Com si les persones parlessin amb l'edifici i aquest a la vegada els escoltés mostrant el que ha entès.



El que més m'agrada d'aquest projecte és la capacitat que te de generar la curiositat i la necessitat de provar suficient com per fer que un adult es posi a cridar en mig d'una plaça envoltat de nens que criden i salten i piquen de mans amb les mares. Tots jugant amb la mateixa joguina, una joguina sense límit d'edat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada